Októberi aktualitások

A falugazdász tájékoztatója

Tisztelt Termelők !

Az Egységes Kérelemmel kapcsolatos aktualitások:

A kérelmek módosítására október hónapban korlátozottan, az esetek egyedi megbeszélése után telefonon is lesz lehetőség .

A másodvetésű növények ültetését, vetését szeptember 30-ig lehetett bejelenteni. A tavalyi évhez hasonlóan az ellenőrzési gyakorlat meg fogja követelni a másodvetésű növények betakarítási idejének a bejelentését is. (tovább…)

Szeptemberi aktualitások

A falugazdász tájékoztatója

Tisztelt Termelők !

Az Egységes Kérelemmel kapcsolatos aktualitások:

A tavalyi évhez hasonlóan a termeléshez kötött zöldségnövény ,ipari zöldségnövény és szálas fehérjenövény kiegészítő támogatást igénylő gazdák esetében a felhasznált szaporítóanyagról , annak számlájáról adatot kell szolgáltatni. Aki ezt még nem tette meg, vagy még hiányoztak a számlák, a beszerzés után kérem, keressenek. Várhatóan szeptember végétől adategyeztetésre felszólító levél fog érkezni az ügyfélkapura (vagy a kérelmet benyújtó falugazdász ügyfélkapujára) azoknak a termelőknek, akik még nem töltötték fel a hiányzó számla adatokat.

            Szintén az előző évekhez hasonlóan a másodvetésű növények bejelentésére a vetés / ültetés után 15 nappal van lehetőség, a bejelentésre az ellenőrzési folyamatok megkönnyítése miatt van szükség. (tovább…)

Augusztusi aktualitások – kiegészítés a júliusi számban megjelent információkhoz

A falugazdász tájékoztatója

Tisztelt Termelők !

 

Az előző hónapban megjelent cikkhez a következő kiegészítéseket szeretném tenni:

1; Az eddigi gyakorlattól eltérően a Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszerben résztvevő gazdák a kárenyhítési hozzájárulás utalásáról szóló Határozatot a saját ügyfélkapujukra fogják kapni !!!

Kérek mindenkit, amennyiben van ügyfélkapujuk, nézzék meg az üzeneteiket, mert a kárenyhítési támogatás igénylésének feltétele a hozzájárulás szeptember 15-ig történő beérkezése. Ha nem olvassák üzeneteiket és nem érkezik be, adók módjára behajtható tartozásnak minősül, s ebben az évben nem lesz jogosult a kárenyhítési juttatásra.

(tovább…)