Utoljára frissítve:  2019. január 15.

 

A bemutatkozó kisfilm a horgásztóról ITT tekinthető meg

 

További információ: 30/ 626-1044 , Tapodi Sándorné /ügyintéző/

Forráskúti-tó 2012. Általános szabályok:

Nyári nyitva tartás:

Hétfő: szünnap

Kedd-Vasárnap: 6-20 óráig

Éjszakai horgászat: Péntek, Szombat 20-06 órág

1. A forráskúti horgásztavon csak érvényes napijeggyel vagy bérlettel szabad horgászni. A napijegy és bérlet a helyszínen megvásárolható.

2. Egy napijeggyel csak egy ember horgászhat. Horgászni 2 db bottal lehet, botonként maximum 2 db horoggal. A merítő szák, horogszabadító,fertőtlenítő spray, pontymatrac használata kötelező. A horgász csak az elvinni kívánt halat helyezheti a haltartójába. A tartószákba betett halat el kell vinni, a cserélgetés tilos, akár később kifogott halra, akár egymás között. Kérjük, hogy a kifogott halat kíméletesen engedjék vissza! A gondos eljárás ellenére is megsérült halakat (pl. mélyre nyelt horog) meg kell tartani vagy le kell adni.

3. 14 éven aluli gyermekek csak szülői felügyelettel léphetnek be a horgásztó területére és egy bottal, egy horoggal horgászhatnak.

4. A parton a horgászhelyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni. Szállóvendégeink részére igény esetén, az itt tartózkodásuk alatt állandó horgászhelyet biztosítunk. Horgászati lehetőség a tavon, csak az üzemeltető által kijelölt horgászhelyen engedélyezett.

5. Az éves bérletjegy és napijegyes horgászat esetén, amennyiben a hal elvitelre kerül – a hal kifogásának pontos idejét, súlyát és méretét a bérletfüzet, ill. napijegy erre kijelölt részében a kifogást követően azonnal dokumentálni kell. A halőr ezt horgászat közben folyamatosan ellenőrizheti! A horgászat befejezését követően a bérletfüzetet és a napijegyet kérjük a halőrházban leadni!

Tiltó rendszabályok:

1. A 4kg feletti halak és a teljes compó állomány helyileg védettek, azokat kifogásuk után kérjük, kíméletesen engedjék vissza a tóba!

3. A hal eltulajdonítása automatikusan hatósági feljelentést, illetve kitiltást von maga után.

4. Kérjük, hogy védjék a vízi és vízparti növényzetet és a partvédelmi létesítményeket!

5. Kérjük Önöket, hogy a horgászhelyük tisztántartásáról gondoskodjanak!

6. A víz minőségének védelme érdekében tilos minden olyan anyag vízbe juttatása, amely a víz minőségét rontja (pl. mérgez, oxigént von el, a fenéken erjed, rothad stb.)!

7. Szigorúan Tilos bármilyen, nem a Forráskúti-tóból kifogott hal betelepítése, vízbe helyezése!

8. A tóparton kúltúráltan kell viselkedni úgy, hogy a többi horgászt és pihenni vágyót ne zavarják.

9. Ittas személyeknek tilos a horgászat!

10. A horgásztó egész területén fürödni tilos!

11. Csónak használata nem engedélyezett!

12. A területre kutyát, macskát, bármiféle háziállatot bevinni kizárólag a tógazda engedélyével, mások zavarása nélkül lehet.

13. A tó területén elhelyezett tárgyakért, horgászfelszerelésekért, a horgászoknál levő értékekért a tulajdonos felelősséget nem vállal.

14. A vízparton csak az arra kijelölt, vagy kiépített helyen lehet tüzet rakni, főzni, sütni.

15. Sátorozni csak a kijelölt helyeken a tógazda engedélyével lehet.

16. További esetleges időszakos rendszabályokról, méretkorlátozásokról, bérlet és a napi halárakról stb. a tulajdonos, a tó területén elhelyezett hirdetőtáblán, valamint a jegyárak menüpont alatt tájékoztatja a Tisztelt látogatókat.

17. A fenti szabályok megszegése azonnali kitiltást eredményezhet.

18. A horgász, az általa okozott kárt teljes mértékben köteles a tulajdonosnak megtéríteni.

19. A bérlet és napijegy megvásárlásával a horgász a fenti feltételeket elfogadja és köteles azokat maradéktalanul betartani.

Kérésével, kérdésével forduljon a tógazdához, készséggel állunk rendelkezésére!

Horgász árak

Tisztelt Vendégeink! Jegyárainkat úgy próbáltuk kialakítani, hogy a lehető legszélesebb választékot kínáljuk fel, és minden idelátogató találja meg a számára legmegfelelőbb megoldást. Ezért a sporthorgászjegy mellett, a napijegyet váltó horgászok hal elvitelére is jogosultak a jegy árában. Az ifjúsági és gyermek horgászokra is gondoltunk akkor, amikor mérsékelt jegyárakat alakítottunk ki részükre. A rendszeresen tavunkra látogató horgásztársaknak bérlet vásárlására is nyílik lehetőség.

Áraink:

SPORTHORGÁSZJEGY

Felnőtt (18 éves kor felett) 1600.- Ft

Ifjúsági (14-18 éves korig) 1000.- Ft

Gyermek (14 éves kor alatt, hozzátartozó felnőtt felügyelete mellett) 800.- Ft

Hal elvitelére a sporthorgászjegy nem jogosít fel, a kifogott hal visszaengedhető vagy a kifüggesztett áron megvásárolható.

HALAS NAPIJEGY

Felnőtt – Elvihető: 4 kg nemes hal és 2 kg egyéb hal. 3600.- Ft

Ifjúsági – Elvihető: 2,5 kg nemes hal és 2 kg egyéb hal. 2000.- Ft

A sporthorgászjegy, illetve napijegy napi egyszeri belépésre a váltás napján érvényes!

SPORTHORGÁSZ BÉRLET

Felnőtt – A bérlet hal elvitelére nem jogosít fel. 12 hónapig érvényes 20.000.- Ft/ 15 alkalom

Hal elvitelére a sporthorgász bérlet nem jogosít fel, a kifogott hal visszaengedhető vagy a kifüggesztett áron megvásárolható.

ÉVES BÉRLETJEGY

Felnőtt – korlátlan sportolási lehetőség és elvihető: 25 kg nemes hal és 10kg egyéb hal. 40.000.- Ft

BELÉPŐJEGY

Felnőtt

Bármilyen horgászjegyet és bérletet váltó felnőtt személy jegyárában, további 1 fő felnőtt kísérő és 2 fő gyermek belépése ingyenes, mely horgászatra nem, csak belépésre jogosít. További nem horgászó személyek belépésekor, belépőjegyet kell váltani. 300.- Ft A belépőjegy horgászatra nem, de a tó létesítményeinek használatára feljogosít. (például főző-sütőhelyek /tüzelő megvásárlása esetén/, játszótér, sportlétesítmények, illemhely, zuhanyzó, parkoló, stb.).

24ÓRÁS JEGY -3800Ft/fő

ÉJSZAKAI HORGÁSZAT

Előzetes egyeztetés alapján lehetséges bejelentkezés alapján telefonon vagy személyesen! Éjszakai pótjegy 1000Ft. Tel: 30/626-1044

Éjszakai sporthorgászjegy is váltható, mely hal elvitelére nem jogosít fel. Az éjszakai horgászat a nappali nyitva tartás végétől, másnap reggel 06.00-ig tart. Bármilyen nappali horgászjegyet, vagy bérletet váltó horgász részére, azon a napon, biztosítjuk a kedvezményes éjszakai horgászat lehetőségét. Az elvihető halak maximális súlya 4kg/db lehet, az afeletti halakat a tóba kíméletesen vissza kell engedni. A haltartóba került halat meg kell tartani, azt cserélgetni Tilos! Fontos szabály, hogy a hal kifogásának pontos idejét, súlyát és méretét a bérletfüzet és napijegy erre kijelölt részében a kifogást követően azonnal dokumentálni kell, a halőr ezt horgászat közben folyamatosan ellenőrizheti! A horgászat befejezését követően a jegyet és bérletfüzetet kérjük a halőrnél leadni!

Halárak

Ponty 950.- Ft/kg

Amur 950.- Ft/kg

Süllő, csuka 1200.- Ft/kg

Keszegféle 650.- Ft/kg

Kárász 650.- Ft/kg

4kg feletti hal nem vihető el!

Egyéb szolgáltatások:

Vendégszállás, Horgász felszerelések, etetőanyagok, horgok, zsinórok, csali anyagok értékesítése, Büfé, Szabadtéri zuhanyzó, Játszótér , Esőbeállók , Bérletváltási lehetőség , Nyújtott nyitvatartási idő , Grillező, főzőhelyek , Kiskocsik, Parkoló