Utoljára frissítve:  2021. december 8.

Egészségház és sportlétesítmény energetikai fejlesztése Forráskúton

 

A kedvezményezett neve: Forráskút Község Önkormányzata

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-CS1-2016-00003

A szerződött támogatás összege:56 936 497 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

 

Fejlesztés bemutatása:

A projekt célja Forráskút Község egyes közintézményeinek energetikai célú korszerűsítése, melyek a következő létesítményeket érintik:

  • Egészségház
  • Sportöltöző

 

Az önkormányzati feladatellátáshoz szükséges épületek nagy része az 1970 és ’90–es években épült, és megfelelő források hiányában azokon érdemi fejlesztés – tisztasági festést, korszerűsítést, karbantartást nem számítva – nem történt.

 

Az épületeken elvégzendő tevékenységek mindkét esetben a következőket foglalják magukba: homlokzati szigetelés és a nyílászárók cseréi, fűtéskorszerűsítés valamint akadálymentesítés, illetve az Egészségház esetében napelemes rendszer kiépítése.

 

A Támogatási Szerződés megkötése után a képviselő testület döntött az akkreditált közbeszerzési tanácsadó és a műszaki ellenőr kiválasztásáról. A beszerzési eljárás lezárása után a DOMI Épületgépészeti Kft.-vel kötött szerződést a település a fenti feladatok elvégzésére.

 

A projekt megvalósításnak köszönhetően csökken az épületek energia felhasználása, fenntartási és üzemeltetési költségei. Az épületek akadálymentesítése megteremti az esélyegyenlőséget a fogyatékkal élők számára, így számukra is elérhetővé válnak a fejlesztéssel érintett épületek és szolgáltatásaik.

 

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2021. június 1.