Utoljára frissítve:  2023. augusztus 9.

 

Forráskút Község Önkormányzata 200 000 000 Forint vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-2.1.3 -16-CS1-2021-00022 projekt azonosítószámú „Forráskút község csapadékvíz elvezető rendszerének fejlesztése” c. pályázaton belül.

Kedvezményezett neve: Forráskút Község Önkormányzata

Projekt azonosító száma: TOP-2.1.3-16-CS1-2021-00022

A szerződött támogatás összege: 200 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31.

A létesítmény műszaki átadás-átvétele 2022.12.19-én sikeresen megtörtént. A beruházás során rekonstruálásra került 2 925,1 fm csatorna.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 A1 jelű öblözet:

A Széchenyi utcában az utca páratlan oldalán nyílt burkolt, szikkasztó elemekkel kerül kialakítása a csatorna. A Móra Ferenc utcában (Gárdonyi Géza utca – Széchenyi utca közötti szakaszon) az utca páros oldalán épül nyílt burkolt, szikkasztó elemekkel vízelvezető csatorna. A Gárdonyi Géza utcában (Fő utca – József Attila utca közötti szakaszán) páratlan oldalon építendő nyílt burkolt, szikkasztó elemes csatorna. A Fő utcán (Jókai Mór utca – Boross József utca közötti szakaszon) az 5405. jelű közlekedési út mellett szivárgós rendszer nem építhető meg az alámosódás miatt, ezért az utca páros oldalán nyílt, burkolt csatorna épül. A Boross József utcában a délkeleti oldalon kerül kialakítása nyílt burkolt, szikkasztó elemes csatorna. A Bem utca páratlan oldalán épül nyílt burkolt, szikkasztó elemekkel csatorna, amely a sportpálya mögötti terület és az öltözők víztelenítését is megoldja. A Kossuth Lajos utcában (Jókai Mór utca – Boross József utca közötti szakasz) épül nyílt burkolt, szikkasztó elemekkel csatorna, amely a későbbiekben fogadni tudja a Tavasz utca csapadékvizeit is.

 A2 jelű öblözet:

József Attila utcában a Csongrádi utca – Piac tér közötti szakaszon az utca páros oldalán az útburkolattal párhuzamosan folyóka épülne. Az utcában több közintézmény: orvosi rendelő, gyógyszertár, piac található.

A3 jelű öblözet:

Petőfi Sándor utca északkeleti oldalán jelenleg is található nyílt csatorna, amely 1,3 méteres mélysége miatt balesetveszélyes, különösen az utcában található óvoda és játszótér miatt, ezért a beruházó ennek zárttá tételét tervezi a balesetveszély kiküszöbölése érdekében. Ez a csatorna a későbbiekben kiépítendő utcák (Arany János, Zrínyi, Dózsa György, Munkácsy Mihály, Haladás utca) nyílt, szikkasztó jellegű csatornáinak befogadója lesz.

 A4 jelű öblözet:

Iskola utcában jelenleg nincs csatorna, mely el tudná vezetni az utcában megépült általános iskola sportpályának területéről kikerülő csapadékvizet. Az utca 6,2 méteres szélessége miatt zárt csatorna építhető ki az Ady Endre utcáig, amely a későbbiekben az Ady Endre utca felől érkező csapadékot is fogadni tudja.

 

 

 

További információ kérhető: dr Kapás Anita, jegyzo@forraskut.hu elérhetőségen.

Forráskút község csapadékvíz elvezető rendszerének fejlesztése

Klímatudatosság a csapadékvíz terén

Létesítményjegyzék