„A Hungarikum törvényben foglaltak szerint a települési önkormányzat települési értéktárat és települési értéktár bizottságot hozhat létre, amelynek feladatai közé tartozik a településen fellelhető nemzeti értékek azonosításának szervezése, a településen fellelhető nemzeti értékek adatait tartalmazó gyűjtemény létrehozása, valamint azok megyei értéktárba történő megküldése.”

Hogy mit is jelent ez? A Hungarikum törvény megjelenése óta számos településen jönnek létre a Helyi Értéktárak. Mint azt a neve is mutatja, a Helyi Értéktár egy olyan gyűjtemény, amely az adott település értékeit, hagyományait foglalja össze. Hogy mi lehet ilyen érték? Szinte minden, ami az adott településre jellemző egyediség, különlegesség, illetve amire a helyiek büszkék. Szeretnénk mi is összegyűjteni a falu értékeit, hogy a falu lakossága, gyerekeink, unokáink is tudják, mire lehetnek büszkék, hogy a versenyeik során elmondhassák, mennyire különleges az ő településük, mennyi értékünk van.

Ehhez kérjük az Ön segítségét is! Ön mit tart fontosnak Forráskúton? Mit mutatna meg a gyerekeinek? Mire büszke? Kérjük, segítse munkánkat azzal, hogy kitölti, és visszajuttatja hozzánk az alábbi kérdőívet! És ha nem tud minden kérdésre válaszolni? Nem baj, hiszen sok kicsi sokra megy!

A kérdőív az alábbi oldalon tölthető ki.