Utoljára frissítve:  2024. augusztus 30.

Kedvezményezett neve: Forráskút Község Önkormányzata

A Pályázati felhívás neve, kódszáma: A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére      Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszköz fejlesztése

A felhívás kódszáma: VP6-7.2.1.1-20A Projekt címe, azonosító száma: Helyi termelői piac létrehozása Forráskúton

A szerződött támogatás összege: 48 295 005 Ft,- Ft

A támogatás mértéke: 90%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. augusztus 13.

Forráskúton hiánypótló jelleggel kívánjuk létrehozni a helyi termékek értékesítését szolgáló piacot, fedett elárusító helyekkel, hűtőkamrával, hűtős áruszállító járművel, árumozgató eszközökkel. Pályázatunk célja a tanyasi, falusi termékek piacra jutásának segítése helyi termelői piac létrehozásával, s infokommunikációs fejlesztéssel (honlapfejlesztés).

A projekt megvalósítása során a Forráskút, belterület 133/1. hrsz-on felvett ingatlanon tervezzük megvalósítani.

Az ingatlan udvarában alakítjuk ki a fedett elárusító helyeket, melyhez szükséges a jelenleg rendezetlen, egyenetlen udvar térkővel való borítása, ahol 4 db 2 m széles és 10 m hosszú pavilon kerül elhelyezésre 12 db rögzített asztallal, kültéri térelemekkel, padokkal, kukákkal. Beszerzésre kerül egy magasnyomású melegvizes mosó, a rekeszek, ládák és a piac területének mosása, takarítása érdekében. Az áruk mozgatásához mérlegelésre alkalmas raklapszállító, valamint egy elektromos targonca, továbbá az áruk szállítása, a termelők, termékek piacra jutásának elősegítése érdekében 1 db hűtős áruszállító kisteherjármű beszerzését tervezzük.

A piac vagyontárgyainak őrzése érdekében kamerarendszer kiépítésére is sor kerül.

A program fenntartása során egy fő foglalkoztatását vállaljuk, aki részt vesz a piac üzemeltetésében és a honlap működtetésében, a termékek piacra jutásának segítésében, mindezen feladatokhoz számítógép, monitor és nyomtató beszerzését tervezzük.

A pályázat megvalósítása és fenntartása során biztosítjuk a kötelező nyilvánosságot.

https://agriculture.ec.europa.eu/index_hu